קנאביס

קנאביס הוא החומר משנה התודעה הנפוץ ביותר מלבד אלכוהול, ועל אף שאינו מהווה סכנה לגוף אדם ונצרך כיום כתרופת מרשם ע״י מליוני אנשים בעולם, השימוש בקנאביס בהחלט עשוי לגרום למצוקה נפשית ורגשית ולכן חשוב לנו להנגיש מידע מהימן ומבוסס מחקר לגבי הנזקים האפשריים משימוש בקנאביס וכמובן את הדרכים לצמצם אותם.

כחלק מגוף הידע אותו ביססנו לאורך השנים בנוגע להשפעות השונות של חומרים משני תודעה, אנו מציעים הדרכות מקצועיות לאנשי טיפול ורפואה וכן הרצאות והדרכות עבור צעירים ובני נוער בנוגע להשפעות השונות של צמח הקנאביס על הגוף ועל הנפש.

בהדרכות שלנו תלמדו:

  • מהם המרכיבים השונים בצמח הקנאביס?
  • מהן הסכנות הנפשיות אשר כרוכות בשימוש לא מיטיב בקנאביס?
  • כיצד ניתן לצמצם את ההשפעות השליליות של הקנאביס מבלי לוותר על השפעותיו החיוביות?
  • כיצד ניתן להתאים את הזן הנכון עבור מטופלי קנאביס רפואי?
  • מה חשוב להגיד לרופא בעת הוצאת מרשם לקנאביס רפואי?
  • מהם הסימנים שיש להפסיק את השימוש בקנאביס באופן מידי?
  • באיזה אופן שונה ההתמכרות לקנאביס מהתמכרות לחומרים אחרים, וכיצד ניתן לטפל בה?

דניאל בוקרא,MPH

אני דניאל, בוגרת תואר ראשון בקיימות ופילוסופיה ממכללת תל חי ותואר שני בבריאות ציבור עם התמחות בניהול מצבי חירום ואסון מהפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב. בשני התארים זכיתי לחקור את עולם הקנאביס מנקודות מבט אתיות, רגולטוריות ובריאותיות. בעבר הקמתי וניהלתי את מחלקת בריאות הציבור בחברת better, במסגרתה זכיתי לקיים שיתופי פעולה עם בתי חולים, להדריך רוקחים ולקדם מחקר עם עמותת עמד״א. כיום אני מסייעת למטופלי קנאביס רפואי בהתמודדות עם הרבדים הפיזיולוגיים, נפשיים ורגשיים של הטיפול.

ניר תדמור, M.Sc

פסיכותרפיסט טרנספרסונאלי וחוקר פסיכדלי. בוגר הכשרת האקומי –  פסיכותרפיה סומאטית מבוססת מיינדפולנס, בוגר תואר שני מחקרי בפסיכולוגיה טרנספרסונאלית מאוניברסיטת Middlesex בלונדון ומקיים מחקר פנומנולוגי בנושא איהוואסקה ותפיסת מוות במעבדה הנוירופנומנולוגית באוניברסיטת חיפה. בעל נסיון של 5 שנים בליווי משברים נפשיים אקוטיים בתור מדריך בתכניות אשפוז בית ובבתים מאזנים. במסגרת התזה ניר חקר את תהליך האינטגרציה הפסיכדלית כפי שהוא מתקיים בחייהם האישיים של מומחי בריאות נפש בישראל ובשנים האחרונות מעביר הרצאות בכנסים מדעיים בינלאומיים למחקר פסיכדלי.

יגאל טרטקובסקי

מטפל בשיטות סאטיה ו-ACT (תרפיית קבלה ומחוייבות), יוצר מרחבים בטוחים ומנחה הכשרות בנושא לגופים שונים ב-6 השנים האחרונות. ממקימי פרוייקט ה-"Safe Zone" בפסטיבל המידברן ומייסד-שותף של פרוייקט "חוף מבטחים". בנוסף, יגאל הוא מייסד הפרויקט "נחיתה רכה" אשר ב8 השנים האחרונות מלווה צעירים בתהליכי אינטגרציה לאחר החזרה מהטיול הגדול.

נושאים נוספים אותם אנו מעבירים בהדרכות

עקרונות הליווי במצבי קיצון

“מזעור נזקים פסיכדלי” הינו תחום אשר מתקיים ב-50 השנים האחרונות במסיבות ופסטיבלים ברחבי העולם ומטרתו היא למנוע מקרים של חוויות טראומטיות, מעצרים ואשפוזים שלא לצורך וכמובן פגיעה בנפש ורכוש. לתחום זה יש ארבע עקרונות מרכזיים שעל פיהם עובדים כל הארגונים העוסקים במלאכה ברחבי העולם. בשיעור זה נעסוק בעקרונות אלו ונביא תיאורי מקרה רלוואנטיים מעבודתנו בשטח.
בנוסף, תינתן הדרכה שלב אחרי שלב מה עושים ומה לא עושים כאשר רואים אדם אשר נמצא במצוקה כולל כל הדגשים החשובים לתהליך הליווי, למשל נושאים כמו מגע, אלימות ופינוי לגורם רפואי בעת הצורך. תוך כדי ההדרכה ינתנו דוגמאות מהשטח לכל אחד משלבי הליווי.

הסמים השונים, השפעותיהם על הגוף והנפש

נדבר על משפחות הסמים השונות, תוך התמקדות בחומרים אשר נמצאים בשימוש הנפוץ ביותר בקרב צעירים. עבור כל סם נתאר את השפעותיו הפיזיולוגיות, הנפשיות ושמות הרחוב שלו וכן את דפוסי השימוש וצורות הצריכה שלו.

"סיפורים מהחוף"

תיאורי מקרה של משברים אותם ליווינו במסיבות ופסטיבלים. מטרת תיאורי המקרה היא להציג את סוג העבודה הנדרשת, פעולות שנקטנו שעזרו לפתור את הסיטואציות על הצד הטוב ביותר וכן למידה מטעויות שעשינו בדרך.

הקשבה אקטיבית

תרגול מיומנויות אשר יסייעו לנו:
- להרגיע אנשים אשר נמצאים במצבי קיצון נפשיים.
- ליצור קשר מעודד אמון ושיתוף פעולה מצד האדם החווה קושי.
- לרכוש כלים שיאפשרו לנו לשמור על עצמינו בזמן סיוע לאדם אחר.

רוצים שנגיע גם אליכם? מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

ארגונים שהעברנו להם הדרכות

רופאים מתמחים בחדרי מיון, מתמחים בפסיכיאטריה במרכז בריאות הנפש נס ציונה, קורס פראמדיקים של מד”א, מועצות מקומיות, הצוות הרפואי של “אשראם במדבר”, וארגונים קהילתיים בקהילת הלהט”ב. בנוסף, העברנו הרצאות בכנסים הבינלאומיים: “Breaking Convention”, “Beyond Psychedelics” ו-“Psychedelic Psychotherapy Forum”.